Topic Best

Topic is een familiebedrijf dat met hun pand de uitstraling wilden neerzetten dat zij staan voor technische hoogstaande oplossingen, voor kwaliteit en voor innovatie. Vanuit “TOPIC’s ultra moderne kantoor in Best” opereren dagelijkse talloze technische specialisten en daar hoort aan kantoor bij dat aansluit op hun dagelijkse wensen en eisen.

Hoe hebben jullie dit project voorbereid?

Vijf maanden voor de geplande oplevering ontvingen wij de eerste plannen. Deze hebben wij direct doorgenomen met de architect en pandeigenaar, waarbij al snel duidelijk werd dat er extreem grote constructieve sloop- en staalconstructie werkzaamheden nodig waren. Vanaf het moment dat de definitieve plannen bekend waren hebben we een projectteam samengesteld bestaande uit: een projectleider, werkvoorbereider en uitvoerder omdat er in dit project geen minuut te verliezen was. Samen met dit projectteam hebben we diverse routingen en planningen opgesteld en daarbij de juiste onderaannemers geselecteerd.

"Een uitdaging als geen ander, maar wel weer een waar we met een grote glimlach op terug kijken. Voor ons is niets onmogelijk."

Wat hebben we gedaan?

Het betreffende project bevond zich op de 1e verdieping waarbij een showroom op de begane grond zat die gedurende de verbouwing in gebruik was. Daarbij hebben we tijdens de renovatie grote aluminium puien geplaatst, een grote kantoortuin/patio gemaakt waarbij we een uitsparing van 10 bij 10m in het dak hebben gemaakt.

Verder hebben we een grote diversiteit aan werkzaamheden uitgevoerd. Denk aan constructieve sloopwerkzaamheden in dikke vloer- en dakdelen, in gevels, staalconstructie werkzaamheden, ruwbouw timmerwerkzaamheden, afbouw timmerwerkzaamheden zoals het bouwen van sanitaire groepen, kantoren, fitnessruimtes, binnentuin/patio. Ook hebben we alles voorzien van de benodigde interieur werkzaamheden in de zin van werktafels, podia, kantoren en diverse decoratieve afscheidingen.

We hebben veel projecten waarbij tijdsdruk de standaard is van het project. Echter de tijdsdruk die we op dit project hadden was ongekend, het project kende ook nog twee opdrachtgevers waarbij we het ruwbouw gedeelte voor de pandeigenaar hebben volbracht en alle afbouw- en interieur werk voor de huurder. Een uitdaging als geen ander, maar wel weer een waar we met een grote glimlach op terug kijken. Voor ons is niets onmogelijk. De hoogwaardige kwaliteit een extreem korte periode uitgevoerd waarbij zowel pandeigenaar en huurder erg tevreden waren en de huurder een week eerder dan gepland in het pand is gegaan. Iets waar we ook erg trots op zijn is de goede samenwerking met onze eigen uitvoerende medewerkers, vaste club onderaannemers en leveranciers.