Alles is duurzaam bij ons,
behalve de afwisseling.
Éen groep
Snelheid
Teamwork
Flexibiliteit
Verbindend
Disruptief

Voor alles is een oplossing.

Door te denken in mogelijkheden -en niet in onmogelijkheden- doen we wat er gedaan moet worden. Als bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid en streven we iedere dag weer opnieuw naar duurzaam leven én bouwen. De kracht van de oplossing zit vaak namelijk in de eenvoud. We doen ‘gewoon’ wat gedaan moet worden, brengen het terug naar de essentie. En met als resultaat het meest duurzame pand in de wijde omgeving! Zo simpel kan het dus zijn.

‘Morgen presteren we weer beter dan vandaag.’
Bij Fried van de Laar hebben we op onze unieke manier invulling gegeven aan duurzaamheid leven, werken én bouwen. Zo heeft ons pand bijvoorbeeld Triple glas met hogere isolatie en geluidswering, is ons pand luchtdicht waardoor er geen warmte verloren gaat en is het pand volledig CO2 gestuurd dat zorgt voor de juiste hoeveelheid verse lucht. Altijd.

De materialen die we gebruikt hebben voor de bouw zijn vrijwel allemaal gerecycled, zoals bijvoorbeeld de tapijttegels, houten gevelbekleding en de plafondplaten. Daarnaast hebben we moswanden gebruikt die de luchtvochtigheid in het kantoor reguleren.

Qua techniek maken we gebruik van ruim 800 zonnepanelen, een lucht/water warmtepomp en een luchtbehandelingskast op het dak. Daarnaast hebben we de verlichting zo afgesteld dat deze zich aanpast aan de lichtinval van buiten. Op deze manier verbruiken we zo min mogelijk energie.

Het resultaat? Daar zijn we best trots op, en terecht! Want wij nemen geen energie af, maar geven juist elektriciteit terug. Onze zonnecellen produceren maar liefst 204.000 KW stroom en we hebben een besparing van 10.000 kuub gas en een vermindering van 100.000 kg CO2. Kortom, feiten en cijfers die er niet om liegen en waarmee we aantonen dat we samen vooruit bouwen aan onze toekomst!