Pathé Amsterdam

Zorg ervoor dat de Pathé bioscoop weer aansluit bij de wensen en eisen van onze bezoekers. Wij willen een nieuwe moderne uitstraling die de huidige tijd en die past bij het vermaak en de hospitality die wij onze gasten bieden. Een complete renovatie van de begane grond en 1e verdieping van de bioscoop in het centrum van Amsterdam inclusief alle strip- en demontagewerkzaamheden de casco ruwbouw, afbouw en het interieur werk.

Waarin zat jullie uitdaging?

Onze opdrachtgever was op zoek naar een aannemer die alle benodigde disciplines in huis had en die ervaring had met dit type renovatie projecten. De opdrachtgever wilde een hoogwaardige kwaliteit project creëren binnen een moeilijke locatie in hartje Amsterdam.

Hierbij kwamen zeer grote constructieve ingrepen kijken in een ingewikkelde bestaande constructie waarbij de bioscoop gedurende het halfjaar ‘gewoon’ open moest blijven voor haar bezoekers. De kaders waren duidelijk en de deadline was in beton gegoten. Op 16 november zou namelijk de Europese Pathé netwerkdag georganiseerd worden in de betreffende bioscoop.

"Iets dat niemand meer zal vergeten was het elektrisch
slopen van een grote omvangrijke prefab betontrap
waarbij de bioscoopzalen van binnen geen zuchtje
(sloop) stof mochten krijgen."

Waardoor mochten jullie dit project uitvoeren?

Samen met onze vaste projectmanagement bureau hadden wij de Pathé in de Kuip (Rotterdam) naar grote tevredenheid verbouwd en hierdoor werd ons nu ook de opdracht voor Pathé Amsterdam gegund.

Hoe hebben jullie dit project voorbereid?

Samen met de opdrachtgever hebben we vele verschillende faseringsplannen bedacht. Hierin zijn keuzes gemaakt en daarop hebben we samen een gestructureerde uitvoeringsplanning opgesteld.

We hebben ook in dit project weer in een vroeg stadium alle partijen betrokken bij de verbouwplannen en uitgenodigd op locatie om daar het complete project te bespreken. Inzicht en inlevingsvermogen zijn noodzakelijk voor een grondig begrip van de omvang van zo’n project.

We zijn trots op de teamprestatie als Fried van de Laar in samenwerking met de opdrachtgever, onderaannemers, leveranciers. Uiteindelijk draait het maar om één ding en dat is het zeer fraaie eindresultaat. Het is echt een van de mooiste bioscopen van Nederland geworden! Onze opdrachtgever was op zoek naar een aannemer die alle benodigde disciplines in huis had en die ervaring had met dit type renovatie projecten. De opdrachtgever wilde een hoogwaardige kwaliteit project creëren binnen een moeilijke locatie in hartje Amsterdam. Hierbij kwamen zeer grote constructieve ingrepen kijken in een ingewikkelde bestaande constructie waarbij de bioscoop gedurende het halfjaar ‘gewoon’ open moest blijven voor haar bezoekers. De kaders waren duidelijk en de deadline was in beton gegoten. Op 16 november zou namelijk de Europese Pathé netwerkdag georganiseerd worden in de betreffende bioscoop.