Vogels
Renovatie hoofdkantoor

DE UITDAGING

De Eindhovense producent van muurbeugels voor TV-schermen, monitoren en geluidsboxen worstelde met de vraag: verhuizen of renoveren? En zij zochten antwoorden op de vragen, hoe zorgen wij voor een maximale merkuitstraling en tegelijkertijd ook voor een werkomgeving voor alle collega’s met openheid, vrijheid en inspiratie?

Expertises binnen dit project.

Retail
Bouw
Renovatie
Sloopwerk

Een beetje extra spanning

Op donderdag kregen we opdracht en de daaropvolgende maandag zijn we gestart en daardoor heeft de planning letterlijk de operatie in moeten halen. Daarnaast moest de hele renovatie uitgevoerd worden op een manier waarop we het personeel niet hoefden te verhuizen naar andere locaties en met minimale overlast tijdens werkuren.

Één prachtige locatie voor iedereen

Voorheen zat het team van Vogels verdeeld over meerdere panden in een doolhof van hokjes en kamertjes, Vandaar de wens om iedereen op één centrale locatie te krijgen door middel van fijne, open werkruimtes, een showroom en een kantine genaamd het Broeinest: dé hotspot voor collega’s om te ontspannen en bij te praten. 

Ook moesten er ook specifieke ruimtes komen zoals, presentatieruimtes om de producten van Vogels optimaal tot hun recht te laten komen en akoestische meetbare ruimtes om producten en apparatuur te kunnen meten en testen.

Onze wens was een futureproof werkomgeving waarin we ook onze klanten en partners met trots kunnen ontvangen en kunnen laten zien waar wij als merk Vogel’s voor staan. En die hebben we gekregen!

Gerdi Vogels

Wat hebben we allemaal gedaan?

Om te beginnen hebben we de complete entree hervormd naar een ingang met een open, moderne indruk en vooral heel veel glasoppervlakte. Achter deze entree bevindt zich een winkelopstelling om klanten te laten zien hoe de Vogels producten worden toegepast en hoe winkels met Vogels producten eruit zien.

Vervolgens hebben we grote open kantoortuinen en vergaderruimtes gemaakt voor 30-40 mensen. Hierdoor konden we optimaal gebruik maken van de oppervlakte. De toepassing van de juiste akoestische materialen en constructies hebben gezorgd voor een prettige werkervaring die bijdraagt aan het werkplezier én de productiviteit van de medewerkers.

Een echte eye-catcher in het kantoor is de patio. Een groene omgeving die de leefbaarheid van kantoor enorm verhoogt en die met zijn sfeer en uitstraling het centrum van kantoor vormt.

Wat waren de uitdagingen?

De startdatum was natuurlijk een uitdaging, maar niet meer dan een kwestie van snel schakelen. De grote uitdaging in dit project was de fasering. Er is namelijk tijdens de hele verbouwing geen enkel personeelslid naar ander kantoor gegaan. 

In drie tot vier fases is het hele project voltooid. Eerst werd een groep mensen verhuisd, dan startten de werkzaamheden en vervolgens werd de fase opgeleverd en gingen we door naar de volgende fase. En vanzelfsprekend moest al het werk uitgevoerd worden zonder al te veel hinder van geluid en stof.  

Iets dat ook kenmerkend was voor deze renovatie was het gebruik en de aansluiting van verschillende materialen en toepassingen van ruimtes. Van de juiste akoestiek en beleving tot aan veiligheid, comfort voor de medewerkers en gebruik van duurzame materialen en oplossingen. Aan alles is gedacht. 

Waar zijn we het meest trots op?

We hebben met deze opdracht kunnen laten zien dat ons afwerkingsniveau van het hoogste niveau is en dat we samen met onze partner en opdrachtgever een oud pand hebben omgetoverd tot een schitterend, modern en open pand dat het merk Vogels en haar medewerkers eer aan doet.

Waar we erg trots op zijn is het feit dat op donderdag de beslissing viel, dat we direct op maandag zijn begonnen en dat we binnen no-time een sterke planning hadden staan en alle deadlines hebben gehaald. Dit laat zien wat onze kracht is.

En als laatste willen we in deze case graag een speciale vermelding opnemen voor  NBA architecten, voor het geweldige ontwerp en de fantastische samenwerking!

Jan van de Laar

Meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project of wil je weten hoe wij ook jullie hoofdkantoor kunnen omtoveren tot een waar werkparadijs? Neem dan contact met ons op.

Jan van de Laar

0499 39 64 38