Fried van de Laar
hoofdkantoor

Tijd om door te groeien

Wat 25 jaar geleden begon als het ondernemers avontuur van Fried van de Laar, groeide door de jaren heen uit tot een aannemersbedrijf van formaat. Wat toen een clubje was van 16 mensen, is nu uitgegroeid tot een zeer specialistische organisatie met ruim 80 collega’s.

“Door onze groei kampten we al snel met ruimtetekort en ook onze ambities op gebied van duurzaamheid sloten niet meer aan op ons oude pand. Kortom, de locatie voldeed niet meer aan onze wensen, eisen en de uitstraling van het huidige bedrijf. Verder groeien werd lastig dus was het tijd voor een nieuwe stap”.

Expertises binnen dit project.

Retail
Bouw
Renovatie
Sloopwerk

Het meest duurzame kantoor van Nederland

Met de eerste ontwerpschets startte ook de zoektocht naar de juiste partners. Want iedere dag groeide onze ambities tot we onszelf uiteindelijk het doel stelden:  “we gaan het meest duurzame kantoor van Nederland bouwen”.

Om dat niveau te behalen hebben we niet alleen gezocht naar de allerbeste spelers in de markt, maar ook naar leveranciers die met ons de grenzen wilden opzoeken. Partners die ons slimmer konden maken en ons nieuwe dingen konden laten zien op gebied van duurzaamheid, energie neutraal bouwen en nieuwe technieken en toepassingen konden bijbrengen. 

Van sloop tot opening in slechts 6 maanden tijd

De start van dit project was minstens zo bijzonder als de bouw zelf. Toen eenmaal de beslissing was genomen om te gaan bouwen, werd namelijk direct in de eerste bouwvergadering een schets gemaakt van het ontwerp (NBA Architecten) en werden de eerste beslissingen genomen en partners aangetrokken. En dat nog zonder werktekening.

“Van sloop tot aan de opening van het pand, hebben we gezamenlijk met onze collega’s, familie en partners een nieuw hoofdkantoor gerealiseerd in slechts zes maanden tijd”.

Een kantoor vóór en dóór ons team

Ons nieuwe hoofdkantoor is representatief voor alles wat we in de afgelopen jaren hebben geleerd en waar we met hart en ziel voor hebben gewerkt. Het is modern, technisch hoogstaand en tegelijkertijd warm en fijn om in te werken. Ons hoofdkantoor is een eerbetoon aan ons team, aan onze geschiedenis en het is een statement over onze visie voor de toekomst. Het is de bekroning op jarenlang hard werken en blijven ontwikkelen. Het is een pand geworden vóór ons team en vooral ook vóór ons team.

Uitdagingen, wensen en eisen

  • Onze grootste ambitie was dat ons hoofdkantoor het meest duurzame pand van Nederland moest worden. Met de nieuwste technieken en resultaten die verder zouden gaan dan alleen energie neutraal zijn. We wilden dat het pand een uitstraling en inrichting zou krijgen die de kwaliteit van ons bedrijf en ons werk zou weerspiegelen richting onze opdrachtgevers, partners en zakenrelaties. 

Ook moest ons kantoor vooral een hele fijne werkplek worden voor alle collega’s. Denk aan de luchtkwaliteit, klimaatregeling, veel daglicht en niet te vergeten een goede akoestiek. Want zeker in een werktuin komt geluid zeer nauw. Om iedereen zo goed mogelijk te voorzien in hun verschillende werkzaamheden, hebben we gezorgd voor taak specifieke ruimtes. Denk aan open ruimtes voor samenwerken en meetings maar ook afgesloten ruimtes waar mensen geconcentreerd (samen) kunnen werken.

Ons hoofdkantoor is een eerbetoon aan ons team, aan onze geschiedenis en het is een statement over onze visie voor de toekomst. Het is de bekroning op jarenlang hard werken en blijven ontwikkelen. Het is een pand geworden vóór ons team en vooral ook dóór ons team.

Ben van de Laar

We hebben het energielabel A++++ Dit is het maximaal haalbare op dit moment. Het duurzaamste kantoor van heel Nederland blijf je nooit lang, maar we hebben veel geweldige technieken met elkaar gecombineerd en dat maakt ons kantoor zo uniek.

Jan van de Laar

Leuke feitjes over ons hoofdkantoor

  • – Wist je dat we niet alleen zonnepanelen op het dak hebben liggen maar ook op de wanden van ons pand?
  • – We een spreekkamer hebben met op de wanden alle bekende “verbrabantste” uitspraken van Fried?
  • – Een van de leukste dingen in ons kantoor een geheime deur is in het directiekantoor om ongestoord weg te kunnen glippen?
  • – Wist je dat we 50 vierkante meter moswanden hebben, geen nep planten maar het echte werk?
  • – We op de tweede verdieping een ruimte hebben waar nieuwe technieken en toepassingen bedacht en getest worden?
  • – Wist je dat ons pand qua storingen volledig zelfsturend is? De meldingen zijn eerder binnen dan dat wij het merken.
  • – We hebben een luchtwarmtepomp op dak uit Zwitserland, omdat een grondwarmtepomp niet mogelijk was?
  • – Iedereen is welkom op ons hoofdkantoor voor een rondleiding. Maak maar een afspraak!

Bekijk hier alle foto’s

Jan van de Laar

Meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Jan van de Laar

0499 39 64 38