WAT WAREN ZIJN VRAGEN, DOELEN EN UITDAGINGEN?

De visie van de opdrachtgever was tijdens de overname van het filiaal in 2001 duidelijk: het creëren van een klein winkelcentrum onder één dak. In korte tijd was de Albert Hein een feit. Een Etos en Gall & Gall zijn in de loop der jaren toegevoegd waardoor de visie voor een winkelcentrum werkelijkheid werd. Het moest echter groter, mooier en indrukwekkender. De grote uitdaging aan deze opdracht was: hoe kunnen we in zo kort mogelijke tijd een nieuwe winkel bouwen zonder de deuren te hoeven sluiten zodat klanten niet uitgenodigd worden uit te wijken naar de concurrent.

Expertises binnen dit project.

Retail
Bouw
Renovatie
Sloopwerk

WELKE OPLOSSING HEBBEN JULLIE HIERVOOR BEDACHT?

De oplossing die wij hiervoor hebben bedacht is het bouwen van een nieuw pand over de oude winkel heen waarbij uiteindelijk de oude winkel afgebroken wordt. We hebben een deel van het parkeerterrein gebruikt en betrokken bij de winkelfunctie maar dan wel met bouw van een imposante nieuwe entree. Door middel van een staalconstructie zijn bestaande kolommen in de winkel verlengd en uitgebreid tot een nieuwe versafdeling. Vervolgens hebben we sparingen in de gevels van de Etos en de Gall & Gall gerealiseerd om deze nog meer te betrekken bij de winkel. Op deze manier ontstond er een imposante passage welke alles in één geheel laat aansluiten. De palen die nodig waren om dit plan te realiseren zijn na sluitingstijd in de winkel geslagen en de staalconstructie is in alle vroegte via het dak aangebracht om klanten niet in gevaar te brengen. In de beleving van de klanten stond er dus van de een op de andere dag een totaal nieuwe winkel.

HOE HEBBEN JULLIE DE VOORBEREIDING AANGEPAKT?

De plannen voor de verbouwing lagen al langer op de plank. Het idee van een winkel over een winkel, inclusief het bijbehorende kostenplaatje, was al grotendeels uitgewerkt. Hierdoor konden wij heel snel meters maken. In januari werd de datum van oplevering bekend, dit was sneller dan verwacht, waardoor alles in een stroomversnelling kwam. Als eerste zijn de vliesgevels uitgewerkt en in productie gegaan. Vervolgens is de staalconstructie ge-engineerd en besteld. Dit alles in een tijdsbestek van 2 maanden, waardoor het eerste staal eind april al geplaatst kon worden. De eyecatcher is een nieuw ontworpen plafond bestaande uit 6000m¹ Acoya planken. Onze Timmermannen hebben deze handmatig uitgelijnd en tegen het plafond bevestigd. De lange levertijd en het beslissingsproces van de opdrachtgever maakten het nog spannend in de laatste weken, maar mede door een nauwe samenwerking met de vaste leveranciers en het bouwteam is alles tijdig en volgens afspraken opgeleverd.

WELKE ZAKEN VIELEN OP?

Dit was een project waar de coördinatie tussen de diverse disciplines van groot belang was. Zo moest er bijvoorbeeld steeds een klein deel gedemonteerd worden voordat we een nieuw deel konden aanbouwen. Dit herhaalde zich totdat alle fases klaar waren en deze manier van werken heeft er voor gezorgd dat de bestaande winkel tijdens de bouw altijd open kon blijven. Er is tijdens dit project ook veel buiten de openingstijden gewerkt om de overlast voor de klanten van de winkel tot een minimum te beperken. Er zijn zelfs tijdelijke voorzieningen gebouwd om het winkelend publiek veilig de winkel te kunnen laten betreden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden aan het dak. De klanten vonden het fascinerend om te zien.

Een Albert Hein kan niet zomaar een half jaar lang sluiten zonder vaste klanten te verliezen. Gelukkig had deze specifieke winkel twee ingangen. Hierdoor waren we in staat om de ingangen om beurten te sluiten ten behoeve van de verbouwing. De entrees moesten namelijk plaats maken voor een geheel nieuwe passage.

Het viel ook op hoe enthousiast bezoekers reageren als ze kunnen zien hoe de bouwwerkzaamheden verlopen. Stap voor stap zien zij hoe hun oude winkel getransformeerd wordt naar een nieuwe winkel.

WAAR ZIJN JULLIE HET MEEST TROTS OP?

Allereerst de flexibiliteit en slagvaardigheid van onze timmermannen. Zonder hen was dit project niet zo snel en vakkundig uitgevoerd. Bouwtechnisch gezien bestaat de bestaande bebouwing uit drie op zich zelf staande elementen welke niet haaks op elkaar staan. Een constructie die zo gedetailleerd is uitgewerkt en tot op de centimeter nauwkeurig aansluit op deze bebouwing is al een prestatie op zich. Door de aftimmering is dit echter niet meer zichtbaar. Het lattenplafond in de passage is de echte eyecatcher van het project.

Dankzij de hoge mate van afstemming tussen de vele partijen hebben wij het samen mogelijk gemaakt dat deze verbouwing binnen een half jaar gerealiseerd is! Weer een project waarin we door vooruit te kijken succes voor onze klant hebben weten te behalen en daar zijn we heel trots op!

Meer weten over dit project?

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Jan van de Laar

0499 39 64 38